ترفند

جدید تریدن روش های تمیز کردن کابینت آشپزخانه

تمیز کردن کابینت‌های آشپزخانه یکی از موارد مهم برای حفظ بهداشت و زیبایی آشپزخانه است. بسیاری از ما به صورت روزانه یا حداقل به طور منظم، پیشخوان و کف آشپزخانه را تمیز می‌کنیم، اما تمیز کردن کابینت‌ها اغلب نادیده گرفته می‌شود. گرد و غبار، بخار غذا، ذرات چربی و آلودگی‌هایی که حین آشپزی ایجاد می‌شوند، روی درها و دستگیره‌های کابینت می‌نشینند و پس از مدتی این چربی‌ها تمیز کردن کابینت‌ها را دشوار می‌کنند.

کابینت‌های کثیف و غبارآلود نه تنها ظاهر ناخوشایندی دارند بلکه می‌توانند سلامتی شما را نیز تهدید کنند. ویروس‌هایی مانند سالمونلا به راحتی روی دستگیره‌های کابینت رشد می‌کنند و می‌توانند تمامی محیط کابینت را آلوده کنند. ذرات غذای قدیمی و دوده‌های حاصل از پخت و پز نیز به داخل کابینت نفوذ کرده و محل نگهداری ظروف را کثیف می‌کنند. بنابراین، تمیز کردن منظم کابینت‌ها طبق یک برنامه مشخص، ضروری است تا آشپزخانه‌ای تمیز و بهداشتی داشته باشید.

9 ترفند کاربردی برای چیدمان قابلمه و تابه در آشپزخانه | اگه فضای کمی در آشپزخانه داری بخون!

برنامه تمیز کردن کابینت‌های آشپزخانه

به صورت کلی و ایده‌آل، باید سطوح بیرونی کابینت‌ها را هر هفته یا حداقل هر دو هفته یک بار تمیز کنید. فضای داخلی کابینت‌ها نیز هر چند ماه یک بار نیاز به نظافت دارند. خالی کردن تمامی وسایل آشپزخانه و تمیز کردن کابینت‌ها کاری سنگین و زمان‌بر است.

برای آسان‌تر شدن این کار، می‌توانید هر بار فقط یک کابینت را تمیز کنید که زمان کمتری از شما بگیرد. مثلا وقتی تمام ظرف‌های شما در ماشین ظرفشویی هستند، بهترین زمان برای تمیز کردن یکی از کابینت‌هاست. یک لیست تهیه کنید و مشخص کنید که کدام کابینت‌ها تمیز شده‌اند. حتما اطمینان حاصل کنید که تمام لکه‌ها پاک شده و محل قرارگیری ظرف‌ها تمیز باشد.

لوازم و مواد مورد نیاز برای تمیز کردن کابینت‌ها

برای نظافت کابینت‌ها به پارچه‌های مناسب، یک مسواک قدیمی و جاروبرقی نیاز دارید. مواد شوینده شامل مایع ظرفشویی، محلول سرکه و آب گرم، محلول تمیزکننده مخصوص کابینت، تمیزکننده چندمنظوره و جوش شیرین است. حالا طبق مراحل زیر کار تمیز کردن کابینت‌ها را شروع کنید:

تهیه محلول شستشو

بیشتر کابینت‌ها را می‌توانید با محلول مایع ظرفشویی و آب گرم تمیز کنید. فرقی ندارد که جنس کابینت از فلز، پلاستیک یا چوب باشد، این محلول ساده می‌تواند لکه‌های غذایی، گرد و غبار و چربی‌های معمولی را از بین ببرد. همچنین می‌توانید از یک تمیزکننده چندمنظوره استفاده کنید. قبل از شروع، مقدار کمی از محلول را روی قسمتی از کابینت که در معرض دید نیست امتحان کنید تا مطمئن شوید رنگ آن را تغییر نمی‌دهد و به آن آسیبی نمی‌رساند.

تمیز کردن از بالا به پایین و خشک کردن کابینت

تمیز کردن از بالا به پایین و خشک کردن کابینت

کار نظافت را از بالا شروع کنید و به سمت پایین حرکت کنید. در کابینت‌های مقاوم و خالی، تمیزکننده را مستقیما روی محل مورد نظر اسپری کنید. در غیر این صورت، محلول را روی یک پارچه تمیز اسپری کرده و کابینت‌ها را از بالا به پایین تمیز کنید. لبه‌ها و کناره‌های کابینت‌ها را فراموش نکنید. قبل از خشک شدن کابینت‌ها، آن‌ها را با یک پارچه خشک دیگر تمیز کنید و رطوبت روی سطح آن‌ها را جمع کنید تا از تغییر رنگ یا آسیب جلوگیری شود.

خداحافظی با لکه‌های چای! برق انداختن استکان‌ها با مواد طبیعی

تمیز کردن قسمت‌های شیشه‌ای و آینه‌ای کابینت

قبل از پاک کردن قسمت‌های شیشه‌ای یا آینه‌ای، محلول پاک‌کننده شیشه را روی دستمال یا حوله کاغذی بدون پرز اسپری کنید. هرگز محلول شستشو را مستقیما روی شیشه اسپری نکنید، زیرا ممکن است به قسمت‌های چوبی نفوذ کرده و باعث تغییر رنگ و آسیب به کابینت شود. برای تمیز کردن دستگیره‌های فلزی، مسواک را در محلول سرکه و آب گرم خیس کنید و دستگیره‌ها را تمیز کنید.

پاک کردن چربی‌های قدیمی و ضخیم

گاهی مقدار زیادی از چربی‌های قدیمی و ضخیم روی کابینت‌ها جمع می‌شود و به ماده‌ای چسبناک و زرد یا نارنجی رنگ تبدیل می‌شود. برای این کار می‌توانید از پاک‌کننده روغن استفاده کنید. ماده را روی قسمت کثیف اسپری کنید و بین ۲ تا ۴ دقیقه به آن زمان دهید تا در چربی‌ها نفوذ کند، سپس با دستمال پاک کنید. همچنین می‌توانید از خمیر جوش شیرین استفاده کنید: جوش شیرین و مقدار کمی آب را مخلوط کرده و با برس نرم، قسمت کثیف را به آرامی بسائید.

تمیز کردن و خشک کردن فضای داخلی کابینت‌ها

برای تمیز کردن داخل کابینت‌ها، ابتدا تمامی وسایل را خالی کنید. بهتر است از کابینت‌های بالایی شروع کنید. اگر از قفسه‌های کوچک‌تر در کابینت استفاده کرده‌اید، آن‌ها را هم بیرون بیاورید. ذرات ریز داخل کابینت‌ها را با جاروبرقی تمیز کنید. سپس فضای داخل کابینت‌ها را با مخلوطی از مایع ظرفشویی و آب گرم به آرامی بشویید. با یک پارچه مرطوب دیگر سطوح داخلی را تمیز کنید و سپس با یک پارچه خشک، تمامی فضای داخلی را خشک کنید تا از باقی ماندن رطوبت و آسیب جلوگیری شود.

تمیز نگه داشتن کابینت‌ها

تمیز نگه داشتن کابینت‌ها

برای تمیز نگه داشتن کابینت‌ها، حداقل هر 1 یا 2 هفته یک‌بار آن‌ها را با یک پارچه نرم و حوله‌ای پاک کنید. اگر مواد غذایی یا روغن روی سطح کابینت ریخت، بلافاصله با اسفنج یا پارچه مرطوب تمیز کنید. هرچه این مواد بیشتر روی کابینت‌ها بمانند، لکه‌ها مقاوم‌تر شده و پاک کردن آن‌ها سخت‌تر می‌شود. کابینت‌هایی که نزدیک به اجاق گاز هستند، به دلیل مجاورت مداوم با گرما، در معرض آسیب بیشتری هستند. وسایل تولیدکننده حرارت مانند دستگاه‌های قهوه‌ساز و توستر را از کابینت‌ها دور نگه دارید. گرما و رطوبت بیش از اندازه می‌تواند به سطح کابینت آسیب بزند.

جدیدترین روش‌های تمیز کردن کابینت

یکی از جدیدترین روش‌های تمیز کردن کابینت استفاده از بخارشوی است. بخارشوی‌ها با استفاده از بخار آب داغ و فشار بالا می‌توانند چربی‌ها و لکه‌های سخت را از بین ببرند. این روش به خصوص برای تمیز کردن لبه‌ها و زوایای کابینت‌ها مفید است. همچنین، استفاده از میکروفایبر برای پاک کردن کابینت‌ها به دلیل جذب بیشتر و کمتر کردن لکه‌ها توصیه می‌شود.

با رعایت این نکات و استفاده از روش‌های جدید، می‌توانید کابینت‌های آشپزخانه خود را همیشه تمیز و بهداشتی نگه دارید.

نمایش بیشتر

تیم محتوا غذاچی

هدف اصلی غذاچی معرفی رستوران های باکیفیت در هر شهر، منطقه و محله، بر اساس فیلترهای متنوع نظیر موقعیت مکانی، امکانات، کیفیت غذا، بهداشت و قیمت است. رستوران هایی که در غذاچی معرفی میشوند همگی بر اساس کارشناسی دقیق مبتنی بر اصول فنی و کیفی انتخاب میشوند و ما تعهد میشویم تنها رستوران ها، کافه ها و تالار های باکیفیت را انتخاب و معرفی کنیم تا دغدغه اصلی شما یعنی پیدا کردن رستوران های باکیفیت و سالم را رفع کنیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا